söndag 6 maj 2012

"Moving frequently at a low pace"

Idag kändes förkylningen mycket bättre. Skönt!
Jag har ju funderat lite på om jag ska anta utmaningen Marksdailyapple.com men har kommit fram till att det ska jag inte. Däremot ska jag ge mig själv utmaningen att följa hans träningspyramid till slutet av maj i alla fall. Antagligen längre men jag börjar så. Det känns inte alltför svårt men det jag behöver förbättra är just "Move frequently at a low pace" (jag förkortar det till Move nu) 2-5 timmar i veckan. Det är ju egentligen inte mycket men jag är alltför ofta en "aktiv soffpotatis" för att citera en intressant artikel i SVD från igår.
Jag har börjat rätt bra tycker jag med flera promenader sen i torsdags. Det är ju så mycket lättare nu också när det är ljusare och skönare på kvällarna. 

I mitten av pyramiden står "Lift heavy things" 1-3 x i veckan, 7-30 minuter. Det är ju inga höga krav men jag siktar på åtminstone 3 x i veckan och det brukar jag fixa numera. 

Högst upp i pyramiden står "Sprint", "all out" efforts once every 7-10 days < 10 minutes duration. Jag tycker det är svårt att ta ut mig så ordentligt men jag har i alla fall börjat med någon slags backintervaller och snart bör det väl vara dags igen!


Dagens motion blev 500 meters simning (plus en massa spring i trapporna till vattenrutschbanan) plus en promenad på 35 minuter. Det får väl räknas som Move snarare än träning men jag är nöjd med det. Helgerna blir ju alltid mycket mer aktiva än jobbdagarna då jag sitter still mest hela tiden.
Idag har jag tex också bäddat rent i alla sängar, vädrat och fixat med tvätt och jobbat i trädgården.

Och så har jag ätit en massa gott... Det började bra men slutade lite sämre beroende på hur man ser på det. Gott var det ju! Mamma bjöd på mycket god middag och efterrätt.
Frukost: Fil + kesella, hallon, blåbär och mandlar, två kokta ägg och grönt te.
Lunch: Sallad med "falsk" ceasardressing, körsbärstomater, lite bacon, ekologisk kyckling, halv avocado
Mellanmål: Kaffe med mjölk
Middag: Köttfärsbiff, färsk vit sparris, smör med parmesan, grönsallad
Efterrätt: Hemgjord vaniljglass (ljuvlig!), hallonsås, kokosflan

5 kommentarer:

  1. Jag håller med! Tyvärr har jag ju inga naturliga tillfällen att röra mig varje på jobb eller fritid, men nu ska jag tänka mer på det så kanske det blir bättre!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig mat!!! :-) Låter supersmaskigt!

    SvaraRadera
  3. Åh, det låter som en god dagsmeny! :D

    Läste artikeln du länkar till förresten. Intressant och positivt där i slutet:

    "–Många småbarnsföräldrar handlar och diskar och städar och pustar över att de aldrig hinner träna. Jag tycker att man ska tänka positivt. Allt det där springet ger tillsammans en ganska stor effekt på hälsan."

    Det tar jag åt mig på en gång, hihi!

    SvaraRadera
  4. Mycket intressant artikel som ju mycket bekräftar det jag tänkt och känt i dessa småbarnsår; att det faktiskt har effekt med allt spring upp och ner och serva hit och dit! Blir ju extra mycket i stan med vagnpromenader också. Vi är nog lite tvärt om i träningspyramiden - jag saknar toppen...

    Kram kram J

    SvaraRadera
  5. Det var en bra och framförallt god, matdag!
    Visst var det en intressant artikel. Jag kände mig träffad av det där "aktiv soffpotatis" men det var bra för nu tänker jag på att det är värt det att försöka klämma in fler promenader så fort tillfälle ges.

    SvaraRadera